Som jag tidigare berättat, testade jag under hösten inbandning och podcasting av lektioner jag höll. Det fungerade rätt bra, men den MP3-spelare jag använde (SanDisk Sansa Express) klarade inte riktigt av min undervisningsstil där jag promenerar runt medan jag föreläser och diskuterar med mina studerande. Det största problemet var att då man skruvade upp volymen för fullt när man lyssnade på föreläsningarna hördes ett tydligt och irriterande knäppande ljud en gång i sekunden. Jag skickade tillbaks den första MP3-spelaren på grund av detta, men den nya jag fick hade samma problem – tydligen ett typfel. Ljudkvaliteten är annars bra när man lyssnar på musik och radio.

Det här ledde till att jag började söka efter bättre alternativ och efter idogt sökande hittade jag in inspelare från Samson, Handy Recorder Zoom H2.

Zoom H2


Den har nyligen kommit ut på marknaden och verkar slå det mesta när det gäller förhållandet mellan kvalitet och pris. Priset är 200 euro och det är möjligt att banda in med hög kvalitet på fyra kanaler samtidigt. Ljudformaten är WAV och MP3 och filerna sparas på standard SD-kort.
Det går att ställa in känsligheten på inspelningen, vilket är en definitiv fördel och apparaten kan också ställas in att starta då en viss ljudnivå uppnåtts. Och så har den en massa andra finesser.

Jag ska ta den i bruk i undervisningen genast i början av terminen och redovisar mina erfarenheter här i bloggen.
Jag har också en del andra pedagogiska experiment i tankarna för vårterminen, men mer om dem senare!